תקצירי הקורסים- חטיבה
הסדנה – "מודלים ומנגנונים" – שכבה ז' ח' – שחק איתן
הסדנה היא מקום בו אנחנו מדברים בעיקר דרך הידיים. הסדנה היא מקום שנותן לכל אחד את החופש לדמיין ולחלום מחד ואת הכלים והבטחון ליצור ולתת ביטוי למחשבות ולרעיונות. בעידן דיגיטאלי וירטואלי, הולכים ומתמעטים אלו שיודעים לעבוד בחומר, להבין כיצד נבנים הדברים ומהו התהליך שעומד בבסיסם של המוצרים השונים המשרתים אותנו
ביום יום. הקורס מיועד לאלו שאין להם כל רקע ואפילו חוששים מעבודה בחומר ומתאימה גם לאלו שיש להם ניסיון אבל רוצים להעמיק ולדייק את המיומנויות והכלים העומדים לרשותם. במהלך הקורס נלמד, תמיד תוך התנסות, את היסודות החשובים הנמצאים בכל עבודה בחומר
יסודות עבודה בחומר וביצוע פרוייקטים. במהלך הקורס נלמד תוך תרגול מתמיד את היסודות המאפשרים לנו להיות עשיינים.
"עשיינות ויצירה" – שכבה ז' ח' – שחק איתן ושות'
אשכול עשיינות ויצירה אוגד מספר קורסים הפועלים יחד כדי לאפשר למשתתפים לפעול בתנאים מיטביים, בתנאים המשקפים את שקורה מחוץ לחממת מוסד החינוך, בעולם האמיתי. בעולם האמיתי כאשר אנו נפגשים באתגר, בעיה או פרויקט, אנו נדרשים ללמוד ולעסוק במספר תחומים ו/או מיומנויות כדי לתת מענה. כמעט כל דבר שתפגשו בעולם, אם זה מוצר פשוט כמו קופסת שימורים, אופניים או אפליקצייה, הם תוצר של פתרון בעיה מורכבת עם מספר מיומנויות וידע מגוון שנאגד יחדיו. הדבר הראשון שנעשה בקורס הוא ללמוד את גבולות הגזרה, מה מאפשר לנו לפעול בצורה בטוחה ומה מאפשר לנו לחלום, יחד ניצור את האקלים שמאפשר לכל אחד להביא עצמו ליידי ביטוי ולבקש עזרה מכל אחד שנמצא בסביבתו, עם בבניה או סתם לקבל משוב ותמיכה. בהמשך נלמד היטב את הסדנה, את הכלים העומדים לרשותנו, את המיומנויות הנדרשות כדי להפגיש את הכלי עם החומר. נתרגל ניהול פרויקט, ניהול משאבים, יצירה של סקיצה בציור חופשי ושרטוט טכני לפני בניה. נכיר את החומרים עמם אנו עובדים ואילו מניפולציות אפשר להפעיל עליהם. נחתור לפרויקטים מאתגרים שלפחות בשלבים הראשוניים ייצרו קושי ותסכול אולם לאורך הזמן, בעיקר כאשר נלמד לחיות בתנאי אי נוחות, נהנה מהתהליך ומהתוצר.
"אני מאמין גדול במזל, ושמתי לב שככל שאני עובד קשה יותר, יש לי יותר מזל" תומס ג'פרסון
מערב לקושי בתהליך הבניה האתגר הגדול שלנו יהיה להבין למה? האם יש סיבה שחורגת מהמוצר עצמו, שמניעה אותי? האם הבניה משנה משהו בי? האם היא יודעת לומר משהו כלפי חוץ?
במהלך השנה, עפ"י ההתקדמות והצורך, נקיים שיח קורסים בתחומי אומנות ויצירה (יובל פלג) ועם קורסים טכנולוגיים (אילון בכר).
בעידן דיגיטלי מתועש שכופה עלינו להיות צרכנים, ההתעקשות להיות יצרן, להבין את הערך בזה וללמוד את המיומנויות הנדרשות לכך, מקנות ללומד מזוודת כלים מרשימה.
"הכי קרוב לקסם" – שכבה ז' ח' – אילון בכר
בקורס זה נצא למסע מרתק לעולם הטכנולוגיה, נחקור את הפלאים שמאחורי ההמצאות המודרניות ונגלה כיצד הטכנולוגיה של ימינו קרובה יותר מתמיד למה שפעם נחשב לקסם. נלמד על עקרונות מדעיים בסיסיים, נתנסה בפיתוח חשיבה יצירתית ונבין כיצד רעיונות הופכים למציאות. את כל זאת נחווה דרך סדרה של מיני תחרויות ופרויקטים מעשיים, שיאפשרו לנו לגעת, לבנות ולהתנסות באופן ישיר בפלאי הטכנולוגיה, תוך עבודה בצוות ופיתוח
״אמנות רחוב – אמנות או ונדליזם?״ – יובל פלג
הזרם החדש, הצעיר, העכשיוי והשנוי במחלוקת. מגיע לכותלי הקמפוס, ואנחנו פה לבחון אותו מקרוב!
בסמסטר ניפגש עם שפה שסביבנו בכל מקום, ובדר״כ אנחנו לא שמים לב אליה, שפת אמנות הרחוב. בסמסטר ילמדו התלמידים טכניקות שונות בזרם אמנות רחוב ודרכם נעמיק בחשיבה מחוץ לקופסה, ביטוי אישי, יחס חקרני מחאתי וחיפוש אחר משמעות.
*הקורס מתאים לכל ״רמות הציור״ (גם למי שמצייר איש קו ויוצא לו שמן).
"זה לא נורמלי לעשות אמנות נורמלית" – יובל פלג
למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים אמנות? מהי יצירת אמנות? מיהו אמן? ואיפה בכלל אסתטיקה נכנסת בין כל אלה…
בקורס זה, כחלק מאשכול מייקרים, נעסוק בשאלות הקשות והעתיקות ביותר בתחום.
נכיר אמנים וזרמים שונים, שדרכם נבין כיצד לבטא רעיונותי דרך אמנות. ניגש לעבודה בידיים, ננסה להביע את רעיונותינו ולמתוח את גבול הספק אמנות כמה שניתן.
מכאן נגזור את השאלה המנחה של הקורס: למה בחרתי להתבטא באופן הזה?
"יזמות קהילתית סביבתית" – טל חביב משיח ורן לוי לויה
אשכול יזמות קהילתית-סביבתית מזמין אותך להוביל עשייה חברתית ושינוי משמעותי, לקבל מפתחות לעולם החדש ולהיות חלק פעיל מקהילת יח"ד. בואו להשפיע על הקמפוס וסביבתו ולהשאיר חותם מקיים בקהילה.
אם יוצאות ויוצאים – מגיעים למקומות נפלאים.
העשייה המשותפת באשכול מעודדת חשיבה יצירתית והמצאתית, למידה, חקר, טיפול במידע, ניהול (משאבים, זמן, משימות), עבודה עצמית ובצוות ופנייה לגורמי חוץ, אהבת אדם, בעלי חיים, סביבה וטבע, חיבורים חדשים, התמדה ומוטיבציה, מנהיגות והובלת תהליכים בתוך הקהילה.
"גנטיקה ומשפט" – אשכול ביוטכנולוגיה לשכבה ז' ח' – ד"ר אירית זורר ועו"ד מורן הראל.
אשכולות המדעים הם פתח לעולם המחקר האקדמי. בשלבים הראשונים של התהליך נלמד את הידע והמיומנויות עליהם תתבסס עבודת החקר בהמשך. באשכול הביוטכנולוגיה נחקור לעומק את נושא הקשר שבין התפתחות תחום ההנדסה הגנטית ובין האתיקה ועולם המשפט שבא להגן מפני תוצאות חסרות בקרה. ההנדסה הגנטית מתפתחת בקצב מהיר ומאפשרת כבר היום לבצע שינויים גנטיים בתאים אנושיים. יחד עם ההתקדמות הטכנולוגית בא גם הצורך לליווי אתי של התהליך כדי לשמור את תוצאותיו בגבולות האתיקה הרפואית האנושית המקובלת בעולם המערבי. אנו נכיר את ועדת הלסינקי שהיא תוצאה של ניסויים שנעשו במלחמת העולם השניה. נבין את ההשלכות של ניסויים שונים על עולם הרפואה והמחקר, נכיר את הטכנולוגיות החדשות בהנדסה גנטית ואת הפוטנציאל הטמון בהן מבחינת עולם הרפואה. נחבר בין זירות פשע ומאגרי מידע שנוצרו בעקבותיהם. נכיר את עולם השתלות האיברים ואת הזהירות הנדרשת גם בתחום זה. בסיום השנה נבצע פרויקט חקר עצמאי שיתן תמונה של הידע שנרכש במהלך השנה.
בהמשך תהליך החקר נצלול אל תוך עולם הביולוגיה המולקולרית שהיא הבסיס להנדסה הגנטית ונתנסה בשיטות המעבדה בעצמנו. נכיר את העוסקים בתחום באקדמיה ובתעשיית הביוטק ולסיום התהליך נתכנן ונבצע בעצמנו ניסוי בהנדסה גנטית.
סביבה משתנה – אשכול מדע סביבה – לשכבת כתה ז' ח' – ד"ר ענת אש מור וד"ר יאן רוזן
מטרתו של אשכול המדעים היא להכשיר את התלמידים שיתקבלו כלומדים עצמאיים, להקנות שיטות מחקר בתחום הנבחר, ובכך להוות קרש קפיצה גבוה יותר אל עולם המחקר האקדמי ובכלל. עולם המחקר הביא פיתוח וקידמה רבים לאורח החיים שלנו אשר מייצרים שינוי באקוסיסטמה שבה אנו חיים, לטוב ולרע. לפיכך, אנו נדרשים למחקר, היום יותר מתמיד, על מנת להבין את ההשלכות של אורח חיינו ולייצר שינוי חיובי לאורך זמן.
התלמידים אשר יתקבלו לאשכול יעסקו במהלך השנה בהנחת היסודות, רכישת השפה המשותפת והידע הנדרש לביצוע תהליכי הניטור והמחקר שיערכו לאורכה. באשכול הסביבתי-מעשי נעסוק בחשיבות המאזן האקולוגי וביכולות שלו לספוג שינויים א-ביוטיים כגון שינויי טמפרטורה וזיהום. נתמקד במשמעות של האוכלוסייה ההולכת וגדלה בעולם, הדרישה הצרכנית והאנרגטית שנוצרת כתוצאה מכך והשלכותיה על הסביבה בה אנו חיים. נבחן כיצד ניתן לכמת שינויים סביבתיים לאורך סקאלות זמן ארוכות (מאגרי מידע) וקצרות (דיגום בשטח). כמו כן, נחקור את מקורות הזיהום העיקריים ונכיר מחקרים ופיתוחים אשר מבקשים לתת מענה וחלופות ליצור אנרגיה ומוצרי צריכה בסיסיים באופן אשר יצמצם משמעותית את הזיהום שאנו מיצרים. כמו כן, נדון בחשיבות המודעות שלנו כצרכנים, הכרת הגורמים המניעים אותנו כצרכנים וביכולת הבחירה הקיימת עבורנו אשר מאפשרת לנו לייצר שינוי. נכיר שיטות עבודה תוך ביצוע ניסויים בתחומים שונים. בנוסף, נצא לסיורים בשטח על מנת לפגוש את הסביבה דרך עיניים חוקרות, ונבקר במספר חברות אשר כבר "עלו על הגל".
לסיום התהליך נרכז את הממצאים ונגבש מסקנות לכדי פרזנטציה שתוצג לקהילת הקמפוס. לשם כך, תלמידי האשכול יסגלו לעצמם כישורי עריכה וביטוי בעל פה, ויידרשו להציג את התקדמותם לכיתה לאורך השנה לפי פרקי זמן מוגדרים מראש.
חיידקים ונגיפים: המיקרואורגניזמים שמעצבים את העולם – שכבה ח' ט' – ציפי לזר
הקורס עוסק בחיידקים ונגיפים – שני הסוגים העיקריים של מיקרואורגניזמים שמשפיעים על כל היבטי החיים על פני כדור הארץ. במהלך הקורס נלמד על ההבדלים בין חיידקים לנגיפים, איך הם מועילים לנו וגם איך הם יכולים לגרום לנו לחלות, נכיר את הדרכים שבהן הם תורמים למחקר המדעי והטכנולוגיה. הקורס ישלב הרצאות, ניסויים והתנסויות מעשיות שמאפשרות להבין את המדע מאחורי האורגניזמים הזעירים הללו. זהו קורס שמתאים לכל מי שאוהב לחקור, לשאול שאלות, ולגלות עולמות חדשים.
"ביוטכנולוגיה ישראלית" – ד"ר אירית זורר
בקורס נעקוב אחר התפתחות תעשיית הביוטק הישראלית המבוססת על מחקרים מובילים שחלקם נערכו על ידי חוקרים מישראל. נברר מהם העקרונות המדעים העומדים בבסיס הפיתוחים הטכנולוגים. נחקור את עבודת המדענים ומה הוביל אותם לפיתוח המדעי עליו הם עובדים. בכל שיעור נחשף לטכנולוגיה חדשה ופורצת דרך ונחקור אותה לעומק מבחינה רפואית, מדעית ואתית. נבין את ההבדל בין מדע בסיסי למדע יישומי ונחשף לתגליות פורצות הדרך של תעשיית הביוטק הישראלי.
"ביולוגיה ימית" – ד"ר יאן רוזן
למה הים כחול? (ולא, לא בגלל שהדגים עושים בלו בלו בלו…) איך אנחנו מזיקים לים? מה ההבדל בין אצות לצמחי יבשה? מי זה פלנקטון? כיצד צבי-הים יודעים לחזור בדיוק לחוף שבו הם נולדו? למה יש כרישים בחדרה?
מדוע מופיעים נחילי מדוזות בכל קיץ? ומאיפה משתין הדג? בקורס "נגד הזרם" נענה על השאלות האלה ועל עוד שאלות רבות. נכיר את היצורים החיים בים, בחוף ואפילו בשלוליות החורף…נלמד על הסביבה הימית ונבין את הבעיות והאתגרים שהאדם יוצר. השיעורים יתנהלו בכיתה, בשדה בחוץ, במעבדה ובמיקרוסקופים.
"משפט בראי הקולנוע" – מורן חן הראל
עולם הקולנוע משפיע על האופן שבו המשפט נתפס ועל הציפיות ממנו ומספק נקודת התבוננות ייחודית על הקשר בין המשפט לבין ההתרחשות האנושית. במהלך הקורס נצפה במגוון של סרטים ונדון בשאלות הנוגעות לטבע האדם, המהוות את עניינו המרכזי של תחום המשפט וקולנוע. נתעמק ביחסים הדינמיים בין עקרונות משפטיים, דרמה באולם בית המשפט ואמנות הסיפור באמצעות קולנוע. על ידי בחינת מגוון רחב של סרטים, נקבל הבנה מעמיקה יותר של מושגים משפטיים, דילמות אתיות והשפעת המשפט על החברה. קורס זה מציע נקודת מבט ייחודית ומרתקת על המשפט.
"משפט וזכויות אדם" – מורן חן הראל
ברוכים הבאים לקורס המבוא בעולם המשפט בקמפוס, צפויים לכם עוד כמה קורסים לבחירה בהמשך אבל עד אז, נכיר את יסודות ועקרונות המשפט בדגש על זכויות האדם. נכיר את הצהרת זכויות האדם ואת הרקע ההסטורי להצהרה, נכיר את 30 זכויות האדם כפי שהן מופיעות בה ונראה איך עולם המשפט מגן על הזכויות.
הקורס מכיל שאלות חקר המעוררות סקרנות וחתירה להגיע לתשובות אשר ברוב המקרים, אינן חד משמעיות ומעודד את החשיבה לפיה "אין אמת אחת" וכי אפשר ורצוי לחשוב "מחוץ לקופסא".
נתרגל חשיבה ב"ראש פתוח" וקבלת האחר והשונה ונבין כי בעצם כל אחד מאיתנו שונה בדרך זו או אחרת.
במפגשים נעסוק כאמור בהצהרת זכויות האדם – נתרכז בכמה זכויות עיקריות וניצור אותן. נכיר אמנים שונים ויצירות אמנות שונות העוסקות בזכויות השונות כגון-פרטיות, חופש הביטוי, מקום בטוח לחיות בו, אוכל ומחסה לכולם, זכויות יוצרים, הזכות למשפחה, לחינוך, משפט הוגן ועוד. מומלץ להגיע עם ראש פתוח.
"גינה מדעית ומקיימת" – שכבה ח' ט' – רן לוי לויה וציפי לזר
היכרות מעמיקה ומעניינת על עולם הצומח בשילוב ידע מדעי, ניסויים, עבודת אדמה ושמירה על הטבע סביבנו ועלינו. מדעי הצמח למתקדמים/ות כולל ניסויים, איך צמחים מדברים – תקשורת בעולם הצומח, מבוא לקיימות/איכות הסביבה, קשרי גומלין – הכל מחובר, גינון מעשי הלכה למעשה, האדם וכדור הארץ,
"מהגינה לצלחת", סדנת יצירת מרחבי גידול מקוריים, מציירים צמחים, פליאה וביומימיקרי…
"חפירות גיאולוגיות אונליין" – שכבה ז' ח' – ד"ר ענת אש-מור
מתחילת המאה הקודמת החל תיעוד אינטנסיבי של תופעות טבע כגון: רעידות אדמה, הוריקן, טורנדו וצונאמי. כמו כן, הטכנולוגיה ההולכת ומשתפרת מאפשרת זיהוי בזמן אמת של אירועים ומעקב מדויק אחר התפתחותם. כיום, כל המידע מרוכז במאגרי מידע ממשלתיים כמו למשל USGS (המכון הגיאולוגי האמריקאי) ו- NOAA (מנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי של ארה"ב). בעולם שבו האוכלוסייה הולכת וגדלה, יש משמעות גדולה מאד להבנה של תופעות מסוג זה ולמוכנות שלנו אליהן. כמות המידע שהצטברה היא אדירה וקל מאד ללכת לאיבוד בתוכה, על אף שהיא זמינה בלחיצת כפתור, כמו גם להבין מה כל המידע הזה אומר. במהלך הקורס נשתמש בתחום הגיאולוגיה, בדגש על רעידות אדמה, כמעטפת לפיתוח היכולת לאתר מידע ממוקד מתוך מאגר נתונים עצום, בהתאם לגבולות הגזרה שנגדיר לעצמנו בשאלת חקר. נלמד כיצד עורכים עיבוד נתונים בצורה מיטבית ומהי הדרך הנכונה ביותר להציג אותם. נתמודד עם האתגר שבלהתבונן בגרף עמוס נתונים ולהצליח לפענח מגמות ותדירויות אשר יאפשרו לנו להניח השערות לגבי מה צופן לנו העתיד. לבסוף, נארוז את כל הידע שרכשנו לגבי תחום החקר לתוך מצגת שתוצג לתלמידי הקמפוס ופוסטר מדעי אשר יוצג בתערוכה בסוף המחצית / השנה.
"בואו נייצר Let's make-" שכבה ח' ט' – לירן זריהן ואילון בכר
מרחב עבודה ומסגרת למידה רב תחומית שבה התלמידים עובדים בצוות על פרוייקט שיש לו קיום אמיתי בעולם. בשלב הראשון, שלב ה- dream, התלמידים עוסקים בפיתוח רעיוני מתוך צורך/בעיה או תשוקה. חלק מתהליכי הפיתוח עוסקים בהיתכנות, תכנון עבודה ומשאבים.
בשלב השני, שלב ה- make, התלמידים מייצרים את הפרויקט תוך שימוש במשאבים הזמינים להם, התוצרים הם אמיתיים ויש להם פונקציה אמיתית בחיים, הפרוייקט יכול להיות ברמת גמר של אב טיפוס עובד או "מוצר מדף".
בשלב השלישי, שלב ה- share, התלמידים משתפים את העבודה והעשייה שלהם באמצעות סרטון/מדריך DIY ובאמצעות פרזנטציה שבה הם מציגים את התהליך החינוכי שהם עברו לצד התוצר, אבי הטיפוס ותהליך העבודה עליו.
לרוב התלמידים מגיעים לקורס עם רצון ליצור. התשוקה הזו והסביבה יזמנו אותם לחקור, ללמוד ולרכוש מיומנויות שונות במרחב המייקרי – מעבודה בעץ ועד תכנון והדפסה תלת מימד. עיקרון זה בא לידי ביטוי גם במדעים וטכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM), בעיצוב, תקשורת והעולם הדיגיטלי. כמו כן סביבה זאת מפתחת ומשפרת אורחות חשיבה המתבטאים בעבודה סביב פרויקט- למידה עצמאית ממידע הקיים ברשת ובסביבה , שילוב בין תחומי, יזמות ויצירתיות. המשתתפים מתמודדים עם אתגרים וחותרים לפתרון בדרכי אלתור ועזרה הדדית. בקורס נלמדים ערכים של ניהול זמן ומשאבים, ביטחון עצמי, למידת עמיתים, סדר, אחריות ודיוק, עבודת צוות ושיתוף מול קהל.
"Teach me 3D" שכבה ז' ח' – לירן זריהן
מתחילתו של המילניום הנוכחי חלו שינויים טכנולוגיים משמעותיים המשנים את המציאות שבה אנו חיים. השינויים נעשים בקצב מהיר, טכנולוגיות וידע שהיו בשימוש בעיקר במחקר ובתעשייה הונגשו למשתמשים הביתיים. אלו למדו, חקרו, פיתחו ושיתפו את הפיתוחים והידע הרב שצברו ובעקבות כך נוצרו תפיסות עולם חדשות המעצבות את העתיד.
אני מזמין אתכם להפוך להיות "יצרכנים" זן חדש של יוצרים יצירתיים שלא רק צורכים אלא גם ממציאים ומייצרים לעצמם. בקורס נרכוש כלים חדשניים ונפתח מיומנויות טכנולוגיות בתחומי הדפסה בתלת ממד בתכנון, שרטוט, חשיבה עיצובית, מידול, הדפסה, יצירה, תיווך להדפסה ועוד…
"המיקסר" – שכבה ח' ט' – רן לוי לויה
האדם והיקום הם חידה מורכבת, משתנה ומתפתחת. בקורס "המיקסר", נשלב הכרות והתנסות עם נושאים שונים ומשונים ממגוון עולמות תוכן, דרכם נכיר את העולם החיצון שסביבנו ואת העולם הפנימי שלנו.
המוח האנושי, מבנה היקום, נטורופתיה, תודעה, בחירה, מדיטציה, פסיכולוגיה חיובית, תרבויות, טיולים קצרים בטבע, פליאה ותזונה, הם חלק מהעולמות שנערבב במיקסר ומי יודע/ת מה יצא?
*בחלק מהמפגשים נכין גם נשנושים טעימים.
"חשיבה אסטרטגית וניתוח מערכות" – ד"ר תומר שור- ליבפלד
ברוכים הבאים לעולם הכובש של חשיבה אסטרטגית וניתוח מערכות! מהם הכוחות שמעצבים את עולמנו וכיצד מתקבלות החלטות? הצטרפו אלינו למסע חקר, שבו אנו צוללים לתוך אמנות החשיבה על החשיבה האנושית, תוך שימוש במשחקים אסטרטגיים כסימולציות.
פירוק המורכבות מה גורם למה? במה נבדלים החשיבה האסטרטגית והחשיבה הטקטית? נחשוף את הסודות מאחורי קבלת החלטות ונלמד כיצד לנתח מצבים מורכבים בצורה מדויקת. על ידי שליטה בחוקים להבנה מעמיקה יותר של המציאות, נוכל לקבל החלטות טובות יותר ומושכלות.
דרך ניווט בתהליכים חברתיים ופוליטיים נחקור את תחומי ההיסטוריה, מדעי המדינה ומדעי החברה באמצעות חוויות אינטראקטיביות. נעבור דרך משחקי תפקידים ומשחקי לוח, תוך יישום ניתוח מערכות על תהליכים חברתיים ופוליטיים המעצבים את חיי היומיום שלנו. גישה מעשית זו תאפשר רכישת כלים מעשיים לשילוב משחקים והתנסות סימולציות עם לימודים אקדמיים.
כיף פוגש תובנה חווה את הריגוש שבשילוב כיף ומשחק עם הבנה עמוקה יותר של העולם סביבנו. ככל שאנו מתעמקים בתרחישים ובסימולציות שונות, תפתחו מיומנויות חשיבה ביקורתיות ויכולת אנליטית. תגלו גם כיצד להיות המוח, לקבוע את כללי המשחק ולקבל החלטות משפיעות.
לאורך קורס זה תקבלו את הכלים ליצור שילוב מנצח של הנאה וידע. עד הסוף, תהיו מצוידים במיומנויות שלא יסולא בפז לפתרון בעיות, ניתוח ביקורתי וקבלת החלטות אפקטיבית, והכל תוך כדי הנאה מחוויית למידה מעשירה וסוחפת. בתוך כך, ממש מומלץ לרשום הערות/סיכום. התובנות והתצפיות שלכם הן נכסים יקרי ערך לעתיד. ההערות שלכם יצטרפו לספריית ידע אישית, עליה תתבססו בתרחישים שונים בחיים האמיתיים. על ידי רישום פעיל של הערות, תהיו מצוידים יותר לקבל החלטות נבונות, לזהות דפוסים ולמצוא פתרונות יצירתיים בכיתה ומחוצה לה.
הצטרפו אלינו כשאנחנו פותחים את הכוח של חשיבה אסטרטגית וניתוח מערכות, ויוצאים למסע שיחדד את דעתכם וירחיב את האופקים שלכם. נראה אתכם בכיתה!
"ממנהיג אישי למנהיג בסביבתי" (קורס מחנך) – ד"ר תומר שור- ליבפלד
ברוכים הבאים למסע מרגש של צמיחה אישית וגילוי עצמי! האם אי פעם תהיתם כיצד תוכלו להשתלט על חייכם ולהשפיע לטובה על הסביבה שלכם? בקורס זה נחקור את המפתחות להפיכה לאדריכלים של חיינו ולהשגת הצלחה.
נלמד לקחת שליטה על הספינה שלנו, נבדוק האם יש לנו את הכוח לעצב את גורלנו, או שאנחנו רק נסחפים? בואו ללמוד כיצד לנווט את חיינו בכיוון הנכון. נגלה כלים מעשיים לניהול הזמן שלנו בצורה יעילה וקביעת סדרי עדיפויות. נתכונן לשחרר את הפוטנציאל שלך לגדולות!
בניית קשרים חזקים יותר והבנת הצרכים של אחרים הם המפתח לבניית מערכות יחסים משמעותיות. למדו כיצד להפוך למאזינים מצוינים ולספק משוב בונה. אנו נלמד גם כלים לחיזוק יכולות עבודת הצוות שלנו על מנת ליצור אווירה של שיתוף פעולה ואמון.
אומנות השכנוע והתקשורת שכנוע הן מיומנויות רבות עוצמה שיכולות להשפיע לטובה על הסובבים אותנו. נחקור את אמנות התקשורת האפקטיבית, בין אם זה עם חברים, מורים או משפחה. מהצגת רעיונות ועד להובלת דיונים קבוצתיים, תקבלו את הביטחון להביע את עצמכם עם השפעה.
הגישה המעשית שלנו כוללת משחקי תפקידים, פרויקטים קבוצתיים ותרגילים לבניית צוות. יחד, נתאמן על מה שאנו לומדים ונחגוג כל שלב בהתקדמות שלנו. זכרו, לכל אחד יש את הפוטנציאל ליצור שינוי חיובי. המסע להפוך לאני הטוב ביותר שלנו מתחיל עכשיו!
הצטרפו אלינו ובואו נצא להרפתקה מעצימה זו ביחד. יחד נגלה את הקסם של תקשורת ומנהיגות יעילה. חבקו את הקול הייחודי שלכם ותהפכו למנהיגים בתוכם ומעבר לכך. נראה אתכם בכיתה!
אתם תקבעו כמה מתוכו אתם בוחרים לקחת ולהטמיע בחייכם. אנו מבטיחים לכם חוויה מהנה, אינטראקטיבית ומעשירה שתעזור לכם לזרוח כמנהיגים צעירים!
הערה: קורס זה משתף אתכם בכלים הטובים ביותר מחזית מדעי ההתנהגות המודרניים. הקורס עשוי להרגיש לפעמים עמוס, בשל התוכן העשיר שלו. עם זאת, זכרו שכלים אלה הם בעלי ברית רבי עוצמה במסע הצמיחה האישי שלכם. אתם מחזיקים במפתח למימוש הפוטנציאל שלהם על ידי השתתפות פעילה בשיעור, רישום הערות לשימוש מאוחר יותר (שמרו את המחברת היטב) ויישום הכלים. קחו חלק פעיל בסימולציות, וראו את ההשפעה האמיתית של הטכניקות הללו. אמצו את ההזדמנות הזו להפוך למנהיגים לעצמכם ובסביבתכם.