הקורסים - יסודי

כיתות ג'-ד' 

"גילויים והמצאות, ממציאות וממציאים" – רן לוי-לויה

נצא יחדיו למסע חוויתי, בו נפגוש מגלים וממציאים, גילויים והמצאות, עתיקות וחדשות, פשוטות ומורכבות, ששינו את ההיסטוריה והשפיעו על חיינו. נפגוש למשל את לאונרדו דה-וינצ'י, גלילאו, אדיסון וכן את אבן היד (ההמצאה ששימשה את המין האנושי למשך הזמן הרב ביותר), המצנח, הטבלה המחזורית, המגדלת, המסכת (סטטוסקופ), המטוס, חומר נפץ, הטלפון, הגפרור, המצאות תוצרת הארץ ומה זה בכלל ביומימיקרי?

 

"הפרויקט שלי" – רן לוי-לויה וערן לאור

למידה מבוססת פרויקט (PBL) היא שיטת לימוד חדשנית. השיטה מעודדת יוזמה, למידה ומפתחת את יכולת החקר, היוזמה והעשייה באמצעות כישורים הרלוונטיים למאה ה-21, כגון: יכולת לעבוד בצוות ולמידה עצמית, יכולות טיפול במידע ורכישת ידע, יישום של תהליכי חקר, תכנון וניהול, אחריות, בחירה והפקת תוצר ב"עולם האמיתי".

 

"ארכיאולוגים צעירים"  – טל חביב-משיח

 הקורס משלב ידע מדעי בתחומי התוכן השונים במדע הארכיאולוגיה. נחקור יחד את ההתפתחות הטכנולוגית מראשית האנושות, דרך התהליכים החברתיים שחלו במזרח התיכון הקדום ועד לחקר תרבויות שכנות ומהפיכות ששינו את חיי היום יום של האדם לבלי הכר. מטרת הקורס לעודד את התלמידים לזהות צורך שמניע לעשייה מראשית התרבות האנושית ועד ימינו, זיהוי מרכיבים של חברה ואת המורכבות הקהילתית שהתפתחה במקביל לכל אלה. סביבת הלמידה גמישה, מאפשרת ומעודדת סקרנות, יוזמה, חשיבה ביקורתית, יצירתיות ואחריות אישית. במהלך הקורס נכיר את התקופה הפרהיסטורית בא"י, עולם הנומיסמטיקה וחקר המטבעות, נפענח כתבים עתיקים שמקורם במזרח התיכון הקדום, נשחזר את אומנות הפסיפס, נספר את סיפורי המיתולוגיה המצרית העתיקה ועוד. בנוסף, נעודד ביקורים משפחתיים באתרים ארכיאולוגים בכל רחבי הארץ והצגת הביקורים בפני חברי הקבוצה תוך התמקדות בנושאים שעלו בשיח הכיתתי. במהלך הסמסטר נשאף להשתתף בחפירה ארכיאולוגית פעילה של רשות העתיקות ולהתנסות בפועל בכל מה שלמדנו בכיתה.

 

ד"ר ענת אש – מור "מצב הרוח של האוויר"

האוויר משנה את מצב רוחו מיום ליום ואנחנו נתונים לגחמותיו. כדי להבין אותו בהצלחה, נצא למסע של התבוננות, נחדד את חושינו, נלמד להבחין בשינויים המתרחשים סביבנו וכיצד ניתן לחקור ולכמת אותם. נשתמש במידע שנאסף כדי להבין תופעות מזג אוויר קיצוניות כמו טורנדו והוריקן (כן, אלו שתי תופעות שונות לחלוטין!) וביחד נרחיב את אופקי ההיכרות שלנו עם העולם שבו אנו חיים והתהליכים המתרחשים בו.

 

"יסודות הסדנה"– שחק איתן

בעידן הדיגיטאלי, כמה אנחנו באמת רחוקים מכלי העבודה הידניים של פעם? מה היה מקומם של האומנים (בעלי המלאכה) בחברה? האם אלו עשויים להעלם בעתיד? האם מדפסות תלת הממד והמרחב הוירטואלי ייתר את הנגיעה שיש לנו, בני האדם בחומר?

במסע לאורך ההיסטוריה, נפגוש בעלי מלאכה ומיומנויות מגוונות, נבחן מה קיים וראוי להישאר גם לעתיד. נבחן מהו תפקיד היצירה והבניה בחומר לתחושות ולזהות שלנו כיצורים וכבני אדם.

מאחורי כל התהליך עומד הערך מצוינות ומקצוענות בעשייה – היכרות עם הסדנה, רכישת הרגלי עבודה נכונים ומיומנויות בסיסיות בעבודה עם חומר ועם כלים.

 

"משחקולוגיה" – אלעד בר דוד

איך באים משחקים לעולם? מהם המרכיבים החיוניים למשחק מרתק ואפילו ממכר? כיצד טווים מפתחי משחקים סדרה של משימות וכללים "יבשים" לכדי סיפור הרפתקה מלא דמויות, מתח ועניין? 

בקורס משחקולוגיה נתנסה בתהליך פיתוח משחק: נעלה רעיונות בסיעור מוחות, נגדיר את הרעיון המרכזי, את המכניקה של המשחק, וסיפור המסגרת. נכתוב חוקים, נגדיר אינטראקציה בין דמויות, תנאי ניצחון/הפסד… נעמיק את העלילה ונפתח דמויות. ניצור אבטיפוס ונשחק בו, ולאחר שיפורים נתחיל בעיצוב ויצירת נכסים למשחק – פיזיים (למשל קלפים) או דיגיטליים (גרפיקה). נשחק, נבחן, ונכוונן את התוצר.

מרבית החלק היישומי יעסוק בפיתוח משחקי מחשב, ולצורך כך נרכוש ידע בסיסי בתכנות – נלמד על תנאים, לולאות, משתנים… נפתח חשיבה לוגית וחשיבה אלגוריתמית שיסייעו לנו בכל משימה שנפנה אליה בהמשך.

בנוסף, במהלך הקורס נרכוש כלים דיגיטליים בסיסיים וחיוניים לכלל הקורסים במרכז: 

חיפוש מידע ברשת – מקורות מידע, הערכת אמינות המידע, שימוש בבינה מלאכותית, בטיחות ברשת.

הצגה וניהול המידע – עריכת מסמכים, מצגות וגיליונות אלקטרוניים.

עבודה שיתופית – שימוש בגוגל דרייב ובאימייל.

 

 

"שפת התיאטרון"  – ערן לאור

במסגרת קורס זה נעבד תחושות ורגשות שעולים מתוך סיטואציה משחקית, ונבחן כיצד הן משרתות אותנו על הבמה וגם בחיי היום-יום. נבצע תרגילים הקשורים בהקשבה ובדינאמיקה קבוצתית. נתרגל הבעה פיזית וורבלית ונלמד כיצד לגלם דמויות דרך אימפרוביזציות תיאטרוניות ומשחקי תיאטרון. לקראת סוף הסמסטר ניצור סצנות על פי כללים תיאטרוניים/ דרמטיים. את הסצנות יצרו התלמידים והתלמידות בהשראת חוויות מחייהם האישיים. הקורס יקנה- כלים פרקטיים לעבודה על במה ועמידה מול קהל, יפתח את יכולות ההבעה המילולית ואת כושר האלתור. בנוסף, נלמד כיצד לנהל דיון אמנותי ולתת משוב על תכנים המועלים במסגרת הקורס. ניתן דגש על ערכים כגון: הקשבה כבסיס לדיאלוג מעמיק, קבלה ונתינת משוב אמפתי ולא שיפוטי, שיח מכבד.

 

" להגיע לקצה" – אדוה קורנבלאו

בקורס "להגיע לקצה", הילדים יאתגרו את גבולות החשיבה היצירתית ופתרון הבעיות. נתמודד עם חידות ואתגרים שיאתגרו את קצה החשיבה, ויובילו אותנו להפיק פתרונות מפתיעים וחדשניים. נחקור יחד דרכים שונות ומגוונות להגיע לתשובות ונפתח מיומנויות חשיבה גמישה, יצירתית, ויכולת לנתח בעיות מזוויות חדשות ולא שגרתיות. בקורס, לא רק נפתור בעיות ונתמודד עם אתגרים, אלא גם ניצור גרסאות אישיות ומקוריות של משחקים וחידות, בהשראת מה שלמדנו ובזכות הדמיון היצירתי של כל אחת ואחד.

 

"מדע ובילוש" – לילך בודנר

תעלומה בלשית מעניינת ומפתיעה ממתינה לפענוח ואתם צוות הבלשים שיתמודד עם האתגר. יחד נכיר את שיטות המחקר המקובלות במדע המשטרתי ונצלול אל עולם הבילוש המרתק.  נחקור ונבחן ראיות שנאספו מזירת האירוע ונעסוק במושגים מתחום המדע הפורנזי והלוגיקה ובכוחות משותפים נתקדם צעד אחר צעד אל פענוח התעלמה.

 

 

"קופסאות שחורות" – לילך בודנר

איך מייצרים משחת שיניים? מהי נוסחת המרכיב הסודי במשקה קוקה קולה? איך נוצרת השתקפות במראה? כיצד פועל הפריסקופ? האם ניתן לצעוד בשדה ביצים ולהשאיר אותן שלמות?

"קופסה שחורה" הינה מערכת או תופעה אשר הרכבה ואופן פעולתה נסתר מעינינו. 

בקורס נחקור תופעות המוכרות לנו מחיי היום יום וננסה לפענח את אופן פעולתן. לאחר פיצוח והבנת התופעות ניישם את הידע על ידי בניית תוצרים הפועלים על פי העקרונות המדעיים שנלמדו.

 

 

כיתות ה'-ו' 

"לשבור את החוקים – מסיבה לימודית" – אלון ששון

כולנו מכירים את חוק מרפי, לפיו "כל מה שיכול להשתבש – ישתבש". אבל מה לגבי חוק מפרי,

לפיו "בכל פעם שתרצו לתקן טעות של מישהו אחר – תעשו טעות כלשהי במה שאתם כותבים"?

חוקים אפונימיים, כאלו הקרויים על שם מי שניסח אותם, הם אבחנות מופלאות על העולם סביבנו. הן לא תמיד מדויקות ב- 100%, אבל הן חדות ומשעשעות, ממש כמו בדיחות מעוררות מחשבה של הסטנדאפיסטים הטובים בעולם. מהרגע שפגשנו אח החוקים האלו – אנחנו נזהה אותם בכל מקום ונחייך כשנגלה שמי שניסח את החוק שוב צדק.

"עקרון פארטו", "חוק פרקינסון" ושאר חבריהם לרשימה הם לא רק מפתיעים ומשעשעים. הם הפכו מזמן לכלים חשובים למנהלים כמעט בכל חברה וארגון, מכיון שהם עוזרים לנו להבין במהירות כיצד בני אדם מתנהגים, גם כשאנחנו לא ממש מתכוונים לכך.

מדי שבוע נכיר את אחד מהחוקים האלו, נחקור כיצד הוא נולד ומי ניסח אותו ואפילו נבצע ניסויים ובדיקות כדי לבדוק אם הם נכון. את כל זה נחגוג באמצעות מסיבת קונספט ייחודית לכל חוק, שבה נמצא וניצור תמונות, מוזיקה, סרטונים ועוד שמייצגים את החוק השבועי בצורה מיטבית.

 

" סיפור מצחיק"  – סדנת כתיבה לילדים – אלון ששון

במהלך הסדנא נלמד ביחד למה אנחנו אוהבים לצחוק, מה קורה לנו בגוף כשאנחנו צוחקים ואיך אפשר לכתוב ולספר כמעט כל סיפור בצורה מצחיקה ומיוחדת.

מהם המרכיבים של סיפורים בכלל ושל סיפורים מצחיקים בפרט? האם צריך לתכנן מראש את הסוף של הסיפור, או שאפשר להמציא אותו תוך כדי כתיבה? האם אפשר לשפר את היכולת שלנו לספר סיפורים? איך אנחנו יכולים לפרסם את הסיפורים שכבר כתבנו?

על השאלות האלו ועל שאלות מצחיקות נוספות נענה במהלך הסדנא. בחלק המרכזי של כל שיעור ניצור בעצמנו ספרים דיגיטליים באמצעות אתר ייעודי ובאמצעות בינה מלאכותית, נפגוש סופר אמיתי של סיפורי ילדים מצחיקים ונראה איך אפשר ליצור סיפור מצויר גם אם אנחנו לא יודעים לצייר בצורה מקצועית.

 

"הסדנה – יסודות" – שחק איתן

"עדיף למדוד פעמיים ולחתוך פעם אחת". הסדנה היא מרחב לאלו שנותנים לידיים לדבר. בסדנה נטמיע יסודות בריאים לעבודה נכונה בסדנה, החל מבטיחות, דרך דיוק ועד פתרון בעיות מורכבות לממש רעיונות וחלומות. נתנסה בטכניקות עבודה וחומרים מגוונים, תכנון, שרטוט, מדידה, חיתוכים וחיבורים. נלמד לייצר מפרקים וחלקים שנעים ובעיקר נלמד שלכל בעיה יש פתרון ובד"כ הרבה יותר מאחד. 

 

 

"מה הסיפור שלך"  – שחק איתן

בתוך מרחב עשייה המשלב מגוון חומרים וטכניקות, ננסה לברר מה מעניין אותנו וכיצד אנחנו יכולים לממש את הרעיון והצירתיות שלנו באמצעות עץ, ברגים, מנועים וכרטיסים אלקטרונים. עבודה מעשית בקבוצות תפגיש כל משתתף, לא רק באתגרים של בניה ופתרון בעיות טכניות כי אם היכולת לשתף פעולה ולנצל בצורה מיטבית את המשאבים שזמינים עבורי, בדגש על המשאב האנושי. יהיה מורכב, אבל נלמד להרכיב, יהיה קשה, אבל נלמד להתמודד, יהיה מצחיק, אבל נלמד להתרכז.

הקורס מיועד לרצים למרחקים ארוכים 🙂

 

"החלל ובכלל" – רן לוי-לויה

נצא יחדיו למסע ביקום בו נאיר את הגופים בחלל, נגלה את מבנה היקום, גלקסיות, פלנטות, ירחים, שביטים ואסטרואידים, חורים שחורים, סופר-נובות ונחפש חייזרים. נכיר טכנולוגיות של האדם בחלל החל מטלסקופ, רקטות, חלליות, לוויינים, גשושיות וכן כיצד חיים ללא כוח כבידה. נעשה כמה ניסויים, נמדוד מרחקים בשנות אור ונלווה מסעות לחלל כמו אפולו, תחנת החלל ותוכניות עתידיות.

 

 

"ויראלים" – יותם זיו

כל היום אנחנו מעבירים מסרים לסובבים אותנו, אבל האם עצרנו לשאול איך אנחנו מעבירים מסר שיהיה כמה שיותר ברור, בצורה יצירתית ולא שגרתית? איך אנחנו יכולים לספר סיפור באמצעות וידאו שאנחנו צילמנו וערכנו? בקורס ליצירת תוכן בדיגיטל אנחנו הופכים מצרכני תוכן ליצרנים של תכנים והכל בעצמנו. נחקור ביחד וננסה לפצח מה הופך תמונה למסקרנת עבור הצופים בה, נתרגל ונתמקצע על תוכנת עריכת סרטונים עם כלים פשוטים ומורכבים תוך שימוש בשלל אפקטים קולים וויזואלים, נכתוב תסריט מפורט ונבין איך חושב במאי ומה יגרום לצופים לשתף את הסרט שלנו בלי שנבקש, כמו כן נשתמש בכלים של AI ונשאל איך להשתמש בבינה בתבונה? הקורס הינו תהליך שבסופו פרויקט סיום של יצירת סרטון עם ערך מוסף המביא את עולמם הפנימי של התלמידים לקדמת הבמה

"אם תדבר לאדם בשפה שהוא מבין, דבריך יגיעו למחשבתו. אם תדבר לאדם בשפה שהוא יתחבר דבריך יגיעו לליבו" נ. מנדלה

 

 

"בינה מלאכותית – ליצור בתבונה בבינה " – יותם זיו

הטכנולוגיה רצה מהר. בשנתיים האחרונות הייתה קפיצה מטורפת בכלי הבינה המלאכותית. הם יכולים לאפשר לנו להוציא את היצירתיות החוצה אם נדע להשתמש בהם בצורה חכמה ונדע לחדד את המסרים שאנו רוצים להעביר. בקורס נכיר מושגים בסיסיים ונחקור ביחד מגוון של אתרים ותוכנות. ניצור חידות דרך מחוללי טקסט לתמונה, נתרגל יצירת אנימציות לציור שלנו, ליצור וידאו קליפ לשיר שאנחנו כתבנו והבינה הלחינה. פרויקט סיום משותף שבו נקח תחום שקרוב לליבנו ונשתמש בבינה כדי להעביר מסר משמעותי עבורנו.

 

 

"הידעת?" – ערן לאור

לכל אחד.ת מאיתנו סקרנות טבעית באשר לטבע הדברים סביבנו, ממנה נובע הרצון לדעת משהו על העולם, למשל: מהו חור לבן? באילו אופנים ניתן להגדיר "טוב" ו"רע"? מהי פסיכואנליזה? מהם חוקי התרמודינמיקה? כיצד משפיעה התזונה על מערכת החיסון שלנו? מהם הפרדוקסים של זנון? ועוד…

שאלות כמו אלו ועוד רבות אחרות יהיו הכוח המניע שלנו לצאת ולחקור. את השאלות אתם.ן תנסחו וגם תשיבו עליהן. אבל, איך יודעים שהתשובות שמצאתם.ן עונות על השאלות שניסחתם.ן? האם המידע שאיתרתם.ן בהכרח נכון? ואם לא, היכן ניתן למצוא מידע מהימן? 

המרכיבים הבסיסים בפרויקט הם "ללמוד" ו"ללמד". התוצר, מערך שיעור מבוסס חקר סביב נושא המסקרן אתכם.ן! (לא מוגבל לתחום ידע מסוים). אחרי שנלמד ללמוד, ונבסס את הידע שלנו סביב מושא החקר, נתחיל לעבוד על "הקומה השנייה" – ללמד, גם בשלב זה נשאל שאלות כגון: מה הופך שיעור טוב לשיעור מצוין? כיצד משתמשים בקול, באינטונציה ובשפת גוף כדי למקד את הקשב של הלומדים? נתנסה במגוון דרכים להוראה כגון סדנאות, פעילויות מקוונות, כתב חידה/חדרי בריחה, מצגות אינטראקטיביות, שימוש ב AI .

 

"אני חושב, משמע אני יוצר" – קולנוע ופילוסופיה – ערן לאור

הקורס "אני חושב, משמע אני יוצר" מזמין אתכם התלמידות והתלמידות אל מסע פילוסופי סביב שאלות על הסובב אתכם ועל עצמכם. כאשר המטרה המרכזית היא להרחיב ולהעמיק את נקודת המבט האישית שלכם בהתייחס אל שאלות כגון: מהי מציאות? מהם טוב ורע? האם ניתן לסמוך על החושים? האם יש יופי מושלם? האם להומור יש חוקים?.הקורס משלב בין חקירה פילוסופית רעיונית לבין קולנוע מעשי; באמצעות חקירות פילוסופיות והתבוננות פנימה, נחתור לאיתור הקול הייחודי לכם כיוצרים צעירים, ונלמד כיצד לתרגם את הרעיונות המקוריים שלכם לסרטים קצרים, דרמטיים (השייכים לדרמה) וחזותיים המבוססים על שאלות המסקרנות אתכם. הקורס מבוסס על הרעיון שפילוסופיה עם ילדים אינה רק לימוד של תיאוריות פילוסופיות, אלא עידוד לשאילת שאלות אישיות, עמוקות ומשמעותיות, תוך הקניית יכולת לחשיבה עצמאית, ביקורתיות ויצירתית.

 

"השאלה היא מה השאלה?" ענת אש מור

תהייה וסקרנות הן המנוע להתפתחות המדע והמחקר. בקורס נלמד כיצד להגדיר שאלה מדוייקת שהתשובה עליה תסיר מעלינו את מעטה חוסר הוודאות. נפענח את הדרך היעילה ביותר לאיסוף המידע אשר יספק לנו תשובה, נלמד כיצד לנתח את המידע, נעבוד עם אקסל כדי להפיק גרפים ולהבין מהן התוצאות שמסתתרות מתוכם.

לבסוף, כל אחד ואחת יציגו את הממצאים והמסקנות שאליהן הגיעו ונתרגל מתן משוב וביקורת

 

 

הסדנה – "מה אתה מספר"– שחק איתן

השפה היא דבר נפלא שהאיץ את האנושות ומאפשרת לנו עושר של עשייה אולם היא אינה דבר טבעי. למח שלנו קל יותר עם צורה ותמונה וזו קריאה עבורנו לבחון את הקשר ביניהם. בחלקו הראשון של הקורס נכיר את הסדנה החדשה, נלמד עבודה נכונה, שימוש בחומרים וכלים וכל זאת בליווי כמה סיפורים.

בחלק השני, מלבד חיבורים בדבק ומסמרים, נמצא את הדרך לחבר בין טקסט לחומר. לעיתים החומר ייוצר מתוך הטקסט ולפעמים הטקסט יגיע בשלב מאוחר וינסה לתקשר ואולי אפילו לשנות את החומר.

 

 

משחק החיים –  משחקי אסטרטגיה למתקדמים – ליאור קזולה

הקורס יפגיש את המשתתפים בשלל משחקים מרחבי הגלובוס ואתגרי חשיבה שונים שיעבירו את המשתתפים תהליך של חקר, עבודת צוות, שיתוף פעולה, טקטיקות ואסטרטגיות בחשיבה ולא פחות חשוב נגיעה מתמדת בפן הרגשי חברתי שכה חסר וכה חשוב בעשייה בעידן המודרני. המשתתפים ילמדו ליישם במהרה ידע חדש, להגיב בזמן קצר למצבים חדשים על סמך הידע והכלים שירכשו ובעיקר יגמישו את המחשבה ויצרו הגיון חדש בדברים. ניתוח והבנת סביבה משתנה, תכנון של מהלכים, קבלת החלטות, סבלנות והתמדה הם רק חלק מהמיומנויות שירכשו המשתתפים. שיטת הלימוד הייחודית מאפשרות לתלמידים ליזום, לחקור, לשאול ולהיות מעורבים בתהליך
הלמידה תוך דגש על חשיבה יצירתית ובלתי קונבנציונלית. נלמד בשיטות הוראה מגוונות ויצירתיות, בשימוש חידות, כתבי סתרים, מצגות, סרטונים, משחקים, יצירה ועוד.

בסיום הקורס יושלמו מספר פרוייקטים:

המצאת משחק

מחזירים לקהילה- המשתתפים יבצעו פרוייקט למען אחרים

עמידה מול קהל

ייצור חומרי למידה

 

 

״אמנות רחוב – אמנות או ונדליזם?״ – יובל פלג

הקורס ״אמנות רחוב – אמנות או ונדליזם?״ חושף את המשתתפים לשפה חדשה צעירה ועכשווית שנמצאת סביבנו בכל מקום, ובדר״כ אנחנו לא שמים לב אליה. בקורס נלמד טכניקות שונות בזרם אמנות רחוב ודרכם נעמיק בחשיבה מחוץ לקופסה, ביטוי אישי, יחס חקרני מחאתי וחיפוש אחר משמעות.הקורס מתאים לכל מי שיוצא מהבית, ומוצא את עצמו ברחוב מפעם לפעם… כמו גם למי שמצייר איש קו ויוצא לו שמן 🙂 בואו יחד איתי נצא למסע יצירתי, צבעוני וחוצה גבולות!

 

מדע במטבח  – ד"ר אירית זורר

הקורס מדע במטבח הוא קורס מדעי לכל דבר אבל הייחוד שלו הוא שהוא מתרחש כולו במטבח. בקורס נכיר מושגים בסיסיים מעולם החקר המדעי (כמו חומצה-בסיס, מתח פנים, אנטי-אוקסידנטים, קלוריות, מנגנון הפעילות של שמרים, תזונה נכונה ועוד) דרך צפייה במדע המסתתר במטבח. במהלך הקורס נלמד על העקרונות המדעיים עליהם מתבססת הכנת האוכל, נכיר את מבנה החומרים שבהם משתמשים ואת תכונותיהם הכימיות והביולוגיות. בנוסף נברר מהי תזונה בריאה ,נחקור את הנושא לעומקו ,נבצע יחד ניסויים ונכין מאכלים טעימים.

 

PBL – רן לוי – לויה  וערן לאור

למידה מבוססת פרויקט (PBL) היא שיטת לימוד חדשנית. השיטה מעודדת יוזמה, למידה ומפתחת את יכולת החקר, באמצעות כישורים הרלוונטיים למאה ה-21, כגון: יכולת לעבוד בצוות ולמידה עצמית, יכולות טיפול במידע ורכישת ידע, יישום של תהליכי חקר, תכנון וניהול, אחריות, בחירה והפקת תוצר ב"עולם האמיתי".

 

הבלתי אפשרי- אפשרי – ליאור קזולה

במסגרת קורס זה נצא למסע בארץ המשחקים , החשיבה, והרגש. במהלך הקורס נלמד על יצירתיות בגישות שונות ומשונות, ניצור חיבורים בלתי שגרתיים מעולמות תוכן מגוונים. נעסוק רבות ביצירתיות ביחסים בינאישיים כגון בתהליכי משא ומתן וביכולתנו לשתף פעולה ולהבין את השחקן השני. נגלה גמישות, פתיחות, נלמד מיומנויות חדשות. באמצעות המשחקים ניצור קשר אחד עם השני ונלמד על חברות, אומץ הוגנות וערכים נוספים, תוך שילוב בין עולם הלוגיקה והיצירתיות. נלמד גם את גישת מד"הים- משחקי דימיון והומור כבסיס ליצירתיות. 

 

 

"המסדרוניקס – עושים סדר בקומיקס ובכיתה!"  – יובל פלג

אני יובל פלג, אמן וצייר קירות. מציג בתערוכות וגלריות בארץ ובעולם. בוגר תוכנית מחוננים רעננה, והפעם חזרתי לתוכנית כמורה! אני מאמין שדרך החינוך והאמנות אפשר לחוות אתגרי יצירה שונים ומרתקים, שימתחו את החשיבה היצירתית, יכולת ביטוי אישי ושיח ביקורתי.

בקורס נצלול לעולם הקומיקס המופלא, נלמד איך לייצר דמויות, עלילות, ותמונות מצחיקות או מרגשות שיעזרו לנו לספר סיפור. תוך כדי יצירה נחקור את הדרך שבה הסיפורים שלנו יכולים להעביר מסר!

עבודה בסביבה מסודרת ומאורגנת עוזרת לנו למקסם את הפוטנציאל שלנו. לאורך הקורס במקביל לתוכן המקצועי בתחום ה״קומיקס״, נלמד באופן חוויתי, ובעזרת הקבוצה, כיצד עבודה מסודרת יכולה להועיל לנו.

מחכה בקוצר רוח לפתוח את השנה, לפגוש את התלמידים ולחוות יחדיו את ההתקדמות של הילדים בקורס!

 

 

זה מדעי לחפור! – ד"ר אירית זורר וטל חביב-משיח

איך יתכן שהשמש לא נופלת? מה גורם לחלב להפוך לחמאה? מי ספר 365 ימים בשנה ואיך הוא הגיע לזה? מתי ואיפה הכל התחיל? החפירות הארכיאולוגיות ברחבי המזרח התיכון הקדום מספרת לנו סיפורים מרתקים על אלים, מיתולוגיות, תהליכים והמצאות שהתחילו בעת הקדומה והיו הבסיס למדע כפי שאנחנו מכירים היום. נצא למסע משותף ונחקור את המדע בעיניים של התרבויות הקדומות ונחקור תהליכים שהביאו לפתחנו מוצרים בסיסיים כמו גם תגליות מרעישות. מזמינות אתכן/ם לצאת איתנו יחד ולהתנסות במדע וארכיאולוגיה

אירית וטל