הקורסים - כיתות ד'-ח'

תשע"ב

"שנה ראשונה בהוגוורטס" יניב מסינגר
הצטרפו לקבוצת הילדים הראשונה שהוזמנה מישראל ללמוד בבית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות, ועברו גם אתם סמסטר רצוף הרפתקאות דמיוניות ואתגרים ממשיים- להילחם במפלצות, לפצח כתבי סתר, לפתור חידות מכל הסוגים, ולפענח את סוד המגדל המכושף. כל זאת במשחק תפקידים קל ללימוד ופשוט להפעלה, שנבנה במיוחד לצורך הקורס ומתאים למנוסים ולמתחילים כאחד.
משחקי תפקידים מפתחים את הדמיון יותר מכל משחק אחר, והאפשרויות מוגבלות בהם פחות מבכל משחק אחר, אבל זו איננה הסיבה העיקרית לעודד ילדים לשחק אותם.
החברה שלנו תחרותית מאוד, סביבתם של ילדים מחוננים על אחת כמה וכמה. המשחקים הקבוצתיים מתחלפים במשחקים של אחד מול אחד, והאחד הזה נוטה לחשוב בצורה בינארית ובאמצעות שבבי סיליקון. לכן, משחק בו משחקים קודם כל "עם", ורק אחר כך, אם בכלל, "נגד" הוא שינוי מבורך.
הקורס יוצר מצבים בהם נדרשים הילדים לשיתוף פעולה ויצירת מערכת קבלת החלטות, הן בקבוצות קטנות והן בקבוצת על של כל הקבוצות. בנוסף, מנסה הקורס לפתח יכולת הזדהות עם דמות בדיונית, שהילד מגלם, מתוך אמונה שהיכולת להזדהות עם הזולת עשויה להתעשר מכך.
הקורס עושה שימוש במשחק תפקידים בעל מנגנון פשוט במיוחד, שפותח במיוחד לצורך הקורס, ובמהלכו הילדים נדרשים לפתור חידות ממגוון רחב של סוגים.

"אסטרטגיה ומשחק" ליאור קזולה
הקורס יפגיש את המשתתפים בשלל משחקים מרחבי הגלובוס ואתגרי חשיבה שונים שיעבירו את המשתתפים תהליך של חקר, עבודת צוות, שיתוף פעולה, טקטיקות ואסטרטגיות בחשיבה ולא פחות חשוב נגיעה מתמדת בפן הרגשי חברתי שכה חסר וכה חשוב בעשייה בעידן המודרני.
המשתתפים ילמדו ליישם במהרה ידע חדש, להגיב בזמן קצר למצבים חדשים על סמך הידע והכלים שירכשו ובעיקר יגמישו את המחשבה ויצרו הגיון חדש בדברים.
מלבד זאת, ניתוח והבנת סביבה משתנה, תכנון של מהלכים, קבלת החלטות, סבלנות והתמדה הם רק חלק מהמיומנויות שירכשו המשתתפים.

"ביוטכנולוגיה" ד"ר גיא שיאון
בקורס ביוטכנולוגיה, נלמד את משמעות המילה ביוטכנולוגיה… נכיר את מבנה התא, נערוך ניסויים ואת חלקם נאכל… נערוך דנטורציה בביצה ואז נלמד מה זה דנטורציה… נמצה DNA מתותים ונראה תא אמיתי! נפרק חלב! ונכין גבינה. נלמד את מנגנון הפעולה של הארס ונלמד על בעלי חיים ארסיים. נחבר בין התיאוריה למעשה ונלמד על רפואת העתיד.

"אסטרטגיה, עתידנות ויצירתיות" ד"ר תומר שור ליבפלד
מהם מגוון הכוחות המעצבים את עולמנו? מה גורם למה? האם אנו זוכים לשמוע יותר מחלק קטן שלהסיפור? במה חשיבה אסטרטגית שונה מחשיבה טקטית? כיצד מתקבלות החלטות? האם אפשר לקבל החלטות נכונות כאשר הבנת המציאות לקויה? מהם הכללים לניתוח נכון יותר של המציאות? כיצד נבין את מלוא המורכבות של מצב נתון? כיצד קריאה נכונה יותר של המפה, תביא להחלטות טובות הרבה יותר?
כיצד נהיה אנו, אלו שקובעים את חוקי המשחק? הקורס מלמד ניתוח מערכות תוך שימוש בכלים מתחום ההיסטוריה, מדעי המדינה והחברה, באופן חוויתי. הקורס מאפשר התבוננות שונה ומעמיקה בתהליכים
חברתיים ומדיניים, הפועלים במידה שווה גם בחיי היומיום שלנו. הקורס מפשט כלים מחקריים כך שניתן לשלבם בשגרת העסקים, ובראיה אחרת בתחומי הלימודים. המשתתפים נסחפים למסע מרתק באמצעות משחקי תפקידים ומשחקי קופסה מגוונים. דרך החוויה האישית רוכשים המשתתפים כלים מעשיים לשילוב משחקים, סימולציות ועמידה מול קהל ברצף הלמידה בתחומים השונים. קורס זה מקנה כלים המאפשרים ליצור בשיעור שילוב מנצח בין הנאה ומשחק מחד והבנה טובה יותר של המציאות סביבנו מאידך.

״עולמות וירטואלים״ יורם גרניט
למה אנו אוהבים לשחק במשחקי וידאו? אנו צוללים לתוך עולם אחר, בעל חוקים משלו, יעדים, אתגרים, הפתעות וקשיים. הטענות נגד משחקי המחשב ותיקות. הביקורת על כך שהשחקן ״מבזבז את זמנו בעולם הווירטואלי״ במקום לעשות דברים מועילים יותר בעולם האמיתי. מי לא מכיר את זה?
טוב, עכשיו יש תשובות נגד: מחקרים רבים מצאו כי למשחקי מחשב יש דווקא יתרונות לא מבוטלים, בהתפתחות שלנו ״בחיים האמיתיים״, הם תורמים לשחקן ומגדילים את סיכויו להיות אדם עצמאי ומאושר.
(רגע, רגע על תעופו על זה… זה בתנאי כמובן, שמשחקים זמן מוגבל ביום!!אבל עוד נדבר על זה…)
אני רוצה להזמין אתכם לקורס ״עולמות וירטואליים״, בו נלמד, נתפתח, נגלה ונבנה עולמות. לא כצרכנים/שחקנים בלבד, אלא גם כיוצרים, ממציאים ויזמיים! נשחק, נתכנת, ניצור גרפיקה, נפעל, נלמד דרך עולמות מורכבים,
למשל מיינקראפט ואחרים – כדמויות בדיוניות או כעצמנו, ניזום, נתקשר אלו עם אלו, נחקור תחומים חדשים, נזמין אורחים, נייצר, נצליח, נכשל ונלמד המון דברים מפתיעים בשלל עולמות מדהימים ובשלל טכנולוגיות חדשות
ומגניבות. – ואת כל זה נחבר ״לעולם האמיתי״ ולדרך שאנו פועלים בתוכו.

"פייתון ומיקרוביט" גל כרם
העולם הופך להיות משובץ במערכות חכמות וגם תלמידים יכולים לקחת חלק פעיל בבנייה שלהם. המפגשים מקנים התנסות עם עולם המייקרים ושפת התכנות פייתון ומאפשרים להפוך רעיון למציאות דיגיטאלית. כרטיס המיקרוביט נפוץ בעולם כאשר הוא פותח במיוחד לצורכי לימודי תכנות ואלקטרוניקה. בשלבים המתקדמים של הקורס יוצרים מערכות המתקשרות ביניהן וכך נוצרים מוצרים שיתופיים מתקדמים. בואו ליזום, ליצור ולהמציא.

"עולים לשידור" יותם זיו
בשנים האחרונות מהפכת הפודקאסטים משנה את העולם בקצב מסחרר.
פודקאסטים או הסכתים בשם העברי, מאפשרים גישה בלתי מוגבלת למידע בכל זמן ובכל נושא.
פודקאסטים יכולים להיות בנושאים מגוונים החל מאקולוגיה, פוליטיקה, חברה, וכלה בתרבות, אמנות, וסיפורים אנושיים. בקורס, ננסה להבין מה עומד מאחורי פודקאסט שאהבנו? ננסה לנתח פודקאסטים מנקודת מבט ביקורתית. איך מספרים סיפור? נתרגל סיקור של סיפור אובייקטיבי מכמה זוויות ראייה שונות? כיצד אנו משפיעים על הסיפור אותו אנחנו מספרים? נעסוק בדרכי איסוף המידע ועריכתו. מה מעניין אותנו? הקורס יאפשר לכל אחד ואחת להעמיק בעולמות התוכן האישיים והאהובים. כיצד אנו מגישים את המידע? כיצד אמנות האינטונציה והקול שלנו משפיעים על המאזין? נעשה תרגילי פיתוח קול שיעזרו לנו לבטא את עצמנו בצורה טובה יותר. איך בכלל יודעים לשאול שאלות טובות? נלמד על מלאכת שאלת השאלות. נתנסה בראיונות אחד על אחד. נלמד על ההיבטים הטכניים של הקלטת הפודקאסט, החל מפתיחת מיקרופונים, הקלטה ועריכה בשילוב עם אפקטים
ומוזיקה. לבסוף, בפרוייקט הסיום כל קבוצה, תבחר נושא שבו היא תרצה לעסוק, ויחד יעברו את כל השלבים, החל מהמחקר, שידור והקלטה, ועריכת הפודקאסט הקבוצתי לתוצר מוגמר שנגיש להאזנה באתר הבית ספרי.

"חוויה פיננסית" אמיר לבקוביץ
במסגרת הקורס "חוויה פיננסית" ילמדו התלמידים מושגים כלכליים בסיסיים כגון ריבית, חסכון, השקעה, הלוואה, פנסיה, משכנתא וכדו'. התלמידים יכירו את העקרונות המרכזים של המערכת הכלכלית של ימינו, יפתחו מודעות לממשקים שונים שיש להם בחיים, כבר היום עם המערכת הכלכלית המודרנית..
התלמידים ילמדו איך להשתמש בכסף בצורה חכמה ואיך תרבות הצריכה משפיעה ומעצבת את חיינו.
צורת הלמידה בקורס תתבסס על משחקים שונים, בדגש על משחקי קופסה, זאת במטרה ללמד נושאים אלו בצורה מהנה, חברתית, וחווייתית.